De economische crisis in je lichaam.

Kijken of het lukt: parallellen trekken met wat er nu gebeurt met de economie op dit moment en hoe wij zelf ook fijn trappen in de ‘virtuele’ gezondheid om zo onze eigen gezondheid in de vernieling te helpen.

 

Stand van zaken in de economie op dit moment. Wat instort is de wereld van het geld, nog niet eens het tastbare geld, maar het geld waarin gehandeld wordt: opties, aandelen, hypotheekbundels; virtueel geld. Geld waarvan gedacht werd dat het niet op kon, hoe meer je er mee durfde te kopen hoe beter je het deed als rasechte kapitalist. Dus werd er gekocht, gegraaid, gespeculeerd en uiteindelijk verloren. Heel erg verloren. Zo erg dat het nu de ‘echte’ economie begint aan te tasten. Mensen raken hun huis kwijt, bedrijven gaan bezuinigen, er ontstaat meer werkeloosheid. Mensen gaan zuiniger leven, de inflatie stijgt, het leven wordt duurder en ga zo maar door.

 

Stand van jouw lijf. Jij leeft in de heerlijke luxe wereld van overvloed. Om je heen zijn talloze producten te krijgen die je behoeften direct bevredigen. Van Mac Donalds tot Slim Fast; voor elk probleem of behoefte een direct te kopen oplossing. De wereld is heerlijk maakbaar en zelf nadenken is bijna overbodig. Je koopt, eet, dieet en verliest. Helaas geen kilo’s, maar je gezondheid. Je voelt je moe, weet niet meer wat je nou eigenlijk zelf wilt, je hebt minder puf om goed voor jezelf te zorgen en ga zo maar door.

 

Moraal van het verhaal? Nou is mijn economische kennis absoluut niet volledig, maar ik geloof dat de mensen die op lange termijn nadachten en behoudend met hun geld zijn omgesprongen het minst worden aangetast door deze crisis. Het zijn de grote graaiers die het moeten bekopen of toch op zijn minst schuldig zijn aan de crisis.

Om de paralel te trekken met je eigen gezondheid zou je dus meer aandacht kunnen gaan besteden aan wat je zelf wilt bereiken en niet afgaan op wat de glimmende reclamemeisjes je aansmeren.

Wat heeft je lichaam nu en later nodig om gezond te zijn en om het lichaam te zijn waar jij je lekker bij voelt? Goed eten en drinken natuurlijk, maar ook slaap, liefde, zorg, plezier, lucht, rust.

 

Helaas nog steeds geen pil of wondermiddel dat je van kilo’s afhelpt of je moeheid geneest. Maar wel alle ruimte om het heft in eigen handen te nemen en je eigen pad met geluk en gezondheid te plaveien.

 

 

 

Share