De utopie van dieetland en vakantieoord

 

Geen betere tijdsverspilling dan voor je uit staren en bedenken hoe perfect je vakantie gaat worden, of hoe mooi je eruit zal zien met een maatje minder.

Om je fantasieën wat concreter te maken roep je de hulp in van respectievelijk vakantiegids en dieetboek. Je bekijkt de plaatjes van stralende stranden en ruime hotelkamers die straks gedurende enkele weken de jouwe zullen zijn. Oh, wat een genot. Zo ook de hoopgevende tips, trucs en trends van de nieuwste dieetgoeroe. Terwijl je kijkt en leest, vormt het ideaalbeeld zich langzaam tot mogelijke werkelijkheid. Dit dieet gaat lukken!

Je voelt ‘m natuurlijk al aankomen: de dagelijkse werkelijkheid die van je fijne fantasieën niks anders overlaat dan een tranentrekkende teleurstelling.

Wat nou, ruime hotelkamers. Zo krap dat de badkamer in de kast is gebouwd, de douche boven de wc hangt en het tweepersoonsbed precies groot genoeg is voor je peuter. Het regent de hele dag, de mensen zijn onbeschoft en het eten is vies. Dit lijkt bij lange na niet op jouw eigen voorstelling.

Hetzelfde geschiedt bij aankomst in dieetland. De eerste dagen is alles nog nieuw, je houdt dat weinige eten of dat rare ontbijt wel vol, maar na enkele dagen begint er iets te grommen en dat is niet alleen je buik.  Chagrijnig vraag je je af

welke imbeciel heeft  bedacht dat je met een roze dieetshake net zo gezellig bent aan tafel als anders? En welk genie heeft er verzonnen dat je geen brood, vlees, fruit, suiker, vet of wat dan ook meer mag eten? Zo is er geen lol meer aan. Je weet niet hoe snel je dieetland moet verlaten voor een welverdiende troostsnack.

Maar hoe nu om te gaan met de grauwe werkelijkheid van een teleurstellende vakantiebestemming of een wederom mislukt dieet?

Teruggaan naar het begin en denken aan die fijne mijmeringen. Vervolgens bedenken wat je hier en nu zelf kunt en wilt veranderen. Wie weet ontdek je het walhalla van dieetland en vakantieoord ter plekke!

Gepubliceerd in DAG 23-07-08

 

 

 

 

Share