Krijg jij ook te weinig aandacht van jezelf?

Weet jij aan het einde van de dag wat je allemaal hebt gedaan? Ik heb dagen dat de tijd zo opgaat aan dingen doen en er zijn voor anderen, dat ik het moeilijk vind te bedenken wat ik zelf echt heb gedaan.

Is jouw dag ook altijd voller dan gepland? Hoe kan dat toch? Ik kan echt goed plannen (denk ik), maar kom toch altijd tijd tekort en ga daardoor onrustig en ontevreden naar bed.

Zie jij eten ook als even tijd voor jezelf? Vooral mijn ontbijt en mijn diner zijn mijn momenten voor mezelf. Prima natuurlijk, totdat ik heel veel tijd voor mezelf nodig heb en daarvoor zorg door heel veel te eten. Dan voelt het na de maaltijd toch niet zo relaxed.

Wanneer is het voor het laatst geweest dat je echt ontspannen was? Voor mij zijn het die momenten dat ik iets doe wat ik leuk vind (al dan niet met anderen), met volle aandacht en zonder schuldgevoel.

Wat zou er eigenlijk gebeuren wanneer je elke dag één uur (of in elk geval een half uur) helemaal voor jezelf gaat invullen?

Share