Maak je leven alleen ingewikkeld als je weet dat het je wat oplevert.

Maak je leven alleen ingewikkeld als je weet dat het je wat oplevert…een uitspraak die ik zo goed vind, dat het al bijna een motto is geworden. Ik heb ‘m niet bedacht, hij is van Meijke van Herwijnen van Visiom (bij Visiom kan je leren wat je nodig hebt om je echt goed te voelen. Op alle vlakken. Ik ben er coach en trainer voor Groningen en omstreken).

Je gewoontes veranderen, is een van de ingewikkeldste dingen om te doen. Veel van ons zullen de afgelopen weken dapper begonnen zijn met gezonder eten, meer bewegen, minder drinken, aardiger zijn voor onze omgeving, meer leuke dingen doen en wat al niet meer aan prachtige voornemens die, indien stug volgehouden, veel goeds zullen opleveren. Het stugge volhouden van de voornemens blijkt altijd moeilijker dan vooraf bedacht. Of zoals de Friezen het zo mooi zeggen: It is mei sizzen net te dwaan (door iets te zeggen, heb je het nog niet gedaan).

De volgende tip is voor diegenen die nu eindelijk echt hun eet- en leefgewoontes zodanig willen aanpakken, dat ze niet alleen zullen afvallen, maar zich ook fitter, aantrekkelijker en meer ontspannen gaan voelen. Meijke van Herwijnen heeft namelijk een nieuw boek geschreven: “Afvallen met meer Succes” (met bijdragen van onder andere Amber Albarda, Joanna Kortink en Ralph Moorman). Voor alle mogelijke hindernissen die je kan tegenkomen op weg naar gezondere gewoontes, krijg je in het boek echt bruikbare tips om die obstakels te overwinnen.

Natuurlijk is het veranderen van je leefgewoontes nog steeds iets wat je zelf moet doen en wat tijd en aandacht kost, maar met bovenstaand boek wordt het al een stuk minder ingewikkeld en het levert je meer succes op!

(het boek is te bestellen op www.wegmetdeweegschaal.nl en natuurlijk ook via bol.com)

Share