I AM YOUR BODY

Ik kijk in de spiegel in een klein Kroatisch café en zie een grote gele sticker op mijn reflectie geplakt: I AM YOUR BODY….
Klopt dat? Is wat ik daar zie ook wie ik ben?

Wanneer ik aan mijn cliënten vraag of ze hun gewicht zijn, dus of hun identiteit wordt bepaald door hun gewicht, dan is het antwoord vaak een beschroomd ja.
Ik stel de vraag natuurlijk niet voor niets, want je bent niet je gewicht, je hebt een gewicht en je bent zoveel meer dan dat. Je bent je kennis en ervaring, je plezier en verdriet, je vriendschap, liefde en familie.
Soms weet je wie je bent en soms heb je de grootste moeite om jezelf te herkennen in de dingen die je doet. Of in het accepteren van wat je ziet als je in de spiegel kijkt. Maar wat je daar ziet, dat is wel jouw lijf, dik dun rood wit pukkelig en al dan niet gewenst behaard. Zie het en zorg ervoor: I AM YOUR BODY!
Je hebt je lijf nodig en ervoor zorgen is een van de zekerste dingen die je kan doen om je meer tevreden te voelen over jezelf en je spiegelbeeld.

 

Share